пʼятницю, 10 липня 2015 р.

Вечір «Світ Білозірових пісень»



                                                
                                                Зберітеся друзі, в мамину світлицю
                                              Заспівайте рідну, вкраїнську ,свою
                                            За Вкраїни долю , за вас мої милі
                                            Я сьогодні в небі Господа молю…

 



           Цими словами і піснею «Світлиця»  розпочався  вечір «Світ Білозірових пісень», присвячений творчості І. Білозіра.
  Адже, І. Білозір був композитором глибоко національним. Талант подарував йому Господь, а душу – Україна. Кожна його пісня це незнані променисті барви. Кожна його пісня – несподівана, святкова , врочиста.
  Під час вечора звучали його пісні, які давно уже стали народними « Ой, зелене жито, зелене» , «Ласкаво просимо», «Ніби вчора», Пшеничне перевесло», « Весільний марш» і б. ін..
  Згадуючи біографію композитора, розповідаючи про нього під час вечора бібліотекар нагадала присутнім, що свою творчу діяльність він розпочинав саме в Золочеві, тут і познайомився з Оксаною, тут створили свій перший ансамбль.
    ( І хочу ще додати, що готуючи сценарій вечора, багато жителів села згадували, що І. Білозір в 70-х роках виступав і на сцені НД с. Ушня, де і познайомився з представниками Львівського автобусного заводу, які згодом забрали його у Львів).
  Завершився вечір словами І. Білозіра «…Життя не можна зупинити на сумній ноті...» Тому ми завжди будемо пам’ятати нашого талановитого земляка, справжнього сина України ,  його чарівну музику, його пісні…





Немає коментарів:

Дописати коментар